Sparcup 2011 https://sparcup2011.no Wed, 21 Feb 2024 09:00:06 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Gjør deg klar for skisesongen https://sparcup2011.no/gjor-deg-klar-for-skisesongen/ Wed, 21 Feb 2024 07:00:00 +0000 https://sparcup2011.no/?p=77 Vinteren er synonymt med skiglede, men det er viktig å forberede kroppen på utfordringene som kommer med skisesongen. Enten du er en entusiastisk langrennsløper eller en lidenskapelig alpinist, er det nødvendig med riktig forberedelse for å unngå skader og maksimere skigleden. Hvordan forbereder du deg til skisesongen? Bygg opp styrken i de musklene som er…

]]>
Vinteren er synonymt med skiglede, men det er viktig å forberede kroppen på utfordringene som kommer med skisesongen. Enten du er en entusiastisk langrennsløper eller en lidenskapelig alpinist, er det nødvendig med riktig forberedelse for å unngå skader og maksimere skigleden.

Hvordan forbereder du deg til skisesongen?

Bygg opp styrken i de musklene som er mest aktive under skigåing, spesielt ben, hofter og kjernemuskulatur. Legg til fleksibilitetsøvelser for å forbedre bevegelsesområdet og redusere risikoen for belastningsskader.

Sørg for at skiutstyret passer ordentlig og er tilpasset din erfaringsnivå og skiferdigheter. Riktig tilpasning av ski og staver kan bidra til å forhindre feilbelastninger og redusere belastningen på leddene. Skigåing krever i tillegg utholdenhet. Start med aerobe aktiviteter som løping, sykling eller svømming for å forbedre kardiovaskulær helse og øke utholdenheten på ski.

Profesjonell hjelp

Få hjelp av erfarne fysioterapeuter og spesialister til å skreddersy programmer for å styrke muskler, forbedre fleksibilitet og forebygge skader. Ved å kombinere profesjonell veiledning med avanserte behandlingsmetoder, gir de deg den nødvendige støtten for en smidig og skadefri skisesong.

Få eksperthjelp her og gjør kroppen klar til skisesongen. Enten du er nybegynner eller erfaren skiløper, kan profesjonell hjelp føre til at du kan maksimere gleden av skisesongen og sørge for at kroppen din er klar for utfordringene i løypene.

]]>
Hindrer kroppen deg i å kjøre ski? https://sparcup2011.no/hindrer-kroppen-deg-i-a-kjore-ski/ Thu, 01 Jun 2023 03:00:00 +0000 https://sparcup2011.no/?p=75 Hvis kroppen din stopper deg fra å kjøre ski, bør du først og fremst vurdere å søke medisinsk hjelp. Dette kan hjelpe deg med å identifisere eventuelle underliggende helseproblemer eller fysiske begrensninger som kan påvirke din evne til å delta i vintersport. Kanskje naprapatlandslaget.no er løsningen for deg? Vintersport kan være utfordrende Det er viktig…

]]>
Hvis kroppen din stopper deg fra å kjøre ski, bør du først og fremst vurdere å søke medisinsk hjelp. Dette kan hjelpe deg med å identifisere eventuelle underliggende helseproblemer eller fysiske begrensninger som kan påvirke din evne til å delta i vintersport. Kanskje naprapatlandslaget.no er løsningen for deg?

Vintersport kan være utfordrende

Det er viktig å huske på at det å delta i vintersport kan være utfordrende for kroppen. Spesielt for personer med helseproblemer eller andre begrensninger. Snakk med en lege eller annen medisinsk fagperson. Disse kan gi deg råd og veiledning om hvilke aktiviteter som er trygge og passende for din spesifikke situasjon.

Hvis kroppen din ikke tillater deg å kjøre ski, kan fagpersonell hjelpe deg med å finne alternative aktiviteter som passer for deg. Dette kan inkludere aktiviteter som aking, snøsko eller trugeturer. Disse aktivitetene gir en lignende opplevelse av å bevege seg gjennom snøen. Samtidig er de som de kan være mindre belastende for kroppen.

Det finnes håp

Med riktig medisinsk hjelp og veiledning kan du fortsatt nyte vinteren og alt den har å tilby, selv om kroppen din stopper deg fra å kjøre ski. Finn mer inspirasjon hos UT.no eller Norsk Friluftsliv.

]]>
Kosttilskudd for optimale resultater https://sparcup2011.no/kosttilskudd-for-optimale-resultater/ Thu, 16 Oct 2014 09:15:22 +0000 https://sparcup2011.no/?p=55 Kosttilskudd kan være til god hjel når man trener og prøver å komme i form. Kosttilskuddene kan hjelpe en å få riktig bra resultater når man trener. Det finnes et stort utvalg av kosttilskudd, alt fra vitaminer og mineraler til slankeprodukter. Vitamintilskudd kan være fint å ta dersom man slanker seg, for da er man…

]]>
Kosttilskudd kan være til god hjel når man trener og prøver å komme i form. Kosttilskuddene kan hjelpe en å få riktig bra resultater når man trener. Det finnes et stort utvalg av kosttilskudd, alt fra vitaminer og mineraler til slankeprodukter.

Bcaa

Vitamintilskudd kan være fint å ta dersom man slanker seg, for da er man sikker på at man får i seg nok vitaminer selv om man spiser mindre enn vanlig. Selv om man prøver å slanke seg, er det jo viktig at man får i seg de næringsstoffene kroppen trenger. Ellers blir man bare slapp og uopplagt, og man får også dårligere effekt av treningen. Dersom man ønsker å gå ned i vekt, er det viktig å spise sunt og trene jevnlig. Men for å oppnå raskere resultater, kan man også bruke diettpiller.

Diettpiller er ikke et alternativ til trening og sunn mat, men de er et fint supplement, og gjør at man merker effekten mye tidligere. Når man merker at man går ned i vekt, blir man også mer motivert til å trene, så diettpiller kan også virke motiverende. Diettpiller fra Swiss Clinic passer utmerket i kombinasjon med trening når man vil komme i form. I tillegg kan pillene enkelt bestilles på nettet, slik at man får dem tilsendt i posten. Det finnes mange diettpiller å velge blant hos Swiss Clinic.

Pillene inneholder naturlige ingredienser som øker forbrenningen. Dermed går man raskere ned i vekt. Pillene reduserer også fettcellenes evner til å vokse, og det beste er at pillene ikke har bivirkninger. Når man kombinerer diettpillene fra Swiss Clinic med trening, forbrenner man inntil 60 % mer kalorier enn med trening alene. Det sier seg jo selv at dette gir rask effekt, som også er motiverende. Økt motivasjon øker treningsviljen og treningsgleden.

]]>
Stig Rune Kveen https://sparcup2011.no/stig-rune-kveen/ Fri, 16 May 2014 12:15:14 +0000 https://sparcup2011.no/?p=41 Stig Rune Kveen, født i 1980, er en norsk langrennsløper for skiklubben Strindheim Kveen har i sin karriere tatt to NM-gull. Første gang var i 2006, da han deltok i staff 3 x 10 kilometer i Norgesmesterskapet i Kongsberg. Sammen med Krister Trondsen og Petter Northug vant Kveen NM-gull for Strindheim, med en tid på…

]]>
Stig Rune Kveen, født i 1980, er en norsk langrennsløper for skiklubben Strindheim Kveen har i sin karriere tatt to NM-gull. Første gang var i 2006, da han deltok i staff 3 x 10 kilometer i Norgesmesterskapet i Kongsberg. Sammen med Krister Trondsen og Petter Northug vant Kveen NM-gull for Strindheim, med en tid på én time, 20 minutter og 9,7 sekunder. Lillehammer kom på andreplass 0,7 sekunder bak, og Bækkelaget på tredjeplass 1,7 sekunder bak. På Norgesmesterskapet i 2007 på Meråker tok Kveen NM-gull med det samme laget igjen, med en tid på én time, 12 minutter og 48,1 sekund, med Lillehammer nok en gang på andreplass 1,7 sekunder bak.I tillegg til ski-karrieren er Kveen også pokerspiller. I 2008 vant Kveen Norgesmesterskapet i poker. Kveen har altså hatt suksess i to forskjellige sporter. Kveen, som var 27 år gammel på det tidspunktet, tok en sensasjonell seier i poker-NM. Som Norgesmester vant Kveen over 700 000 kroner, samt deltagelse i poker-VM i Las Vegas samme året. Deltagelsen i seg selv hadde en verdi på omtrent 80 000 kroner.Hvis du vil følge Kveens eksempel og spille poker på siden, så kan du trene opp pokerkunnskapene på nettet. Trene pokerkunnskapene kan du gjøre på for eksempel Norgesautomaten. Her finner du blant annet Texas Hold’em, Omaha og 7-Card Stud – alle de vanligste pokersortene du trenger å kunne.

Poker mer slitsomt enn femmil på ski

Når Kveen sammenlignet det å gå femmil på ski med å spille i pokermesterskapet, så syntes han at pokermesterskapet var mer slitsomt. Spenningsnivået er veldig høyt og lungene raser av spenning, og man sitter i 11 timer i strekk.Kveens kompis, Petter Northug, deltok også i pokermesterskapet, men røk ut før finalerunden. Turneringen fant sted i Nottingham i England fordi det norske lovverket ikke tillater en slik turnering i Norge. Turneringen hadde 514 deltagere totalt. Northug fulgte spent med på finalen, og da kompisen vant var Northug like glad som Kveen selv.

]]>
Europas Beste Langrennsløpere https://sparcup2011.no/europas-beste-langrennslopere/ Mon, 30 Dec 2013 09:36:48 +0000 https://sparcup2011.no/?page_id=23 Det er ikke bare nordmenn som kan stå på ski. Rundt om i Europa finnes det utrolig mange flinke langrennsløpere. Her kommer en liten oversikt over de største.Nikita KrjukovNikita Valerjevitsj krjukov ble født 30 mai 1985, og er i skrivende stunde 28 år.Han debuterte internasjonalt i verdenscupen i langrenn november 2006. Hans beste individuelle verdenscup…

]]>
Det er ikke bare nordmenn som kan stå på ski. Rundt om i Europa finnes det utrolig mange flinke langrennsløpere. Her kommer en liten oversikt over de største.Nikita KrjukovNikita Valerjevitsj krjukov ble født 30 mai 1985, og er i skrivende stunde 28 år.Han debuterte internasjonalt i verdenscupen i langrenn november 2006. Hans beste individuelle verdenscup plasseringer var 3 pallplasseringer i 2009 /2010 sesongen. Krjukov representer Russland og vant den klassiske spirenter i vinter OL 2010.Marcus Hellner27 åringen fra Sverige gjorde seg kjent da han tok bronse med det svenske landslaget på verdenscupen i Sapporo 2007. Etter dette har det bare gått bedre og bedre, og han har tatt med seg 2 OL-gull.Petter NorthugTrønderen som var på alles munner nå over fem år siden i 2006 etter hans store gjennombrudd på 30 km dobbel jaktstart hvor han slo Frode Estil på spurten. Han kan skryte av 18 enkeltseiere i verdenscupen, 9 VM-gull og 2 OL-gull i hans enda korte karriere. Petter er vårt store håp før OL i Sotsji 7–23 Februar 2014. Kampen mellom Petter og svenske Marcus kommer til å bli hard og på Betsafes hjemmesider kan vi følge oddsen på dem for å få en pekepinn på hvem som har størst sjanse til å vinne løpet.Marit BjørgenMan kan ikke lage en toppliste med skiløpere uten nevne Marit. Denne legenden har prestert så bra nasjonalt og internasjonalt, så folk dropper å være med når hun stiller. Med 3 OL-gull, og hele 59 verdenscupseiere er hun den utøveren som har vunnet flest individuelle renn i verdenscupen.Charlotte Kalla26-åringen fra Tärendö i Sverige er en av Sveriges største kvinnelige skiutøvere gjennom tidene, og har tatt med seg flere pallplasseringer hjem fra verdenscupen, og gull fra OL i 2010 Vancouver når hun slo Bjørgen i fristil 10 km.Justyna KowalczykDen Polske langrennløperen har vært med i internasjonale konkurranser siden verdenscupen i Cogne 2001. Hun slo virkelig gjennom under OL 2006 i Torino hvor hun tok bronse under 30km fristil. Til sammen har hun tatt med seg fire medaljer fra OL, og har vunnet verdenscupen fire ganger, samt Tour de Ski fire ganger. 

]]>
De største langrennskonkurransene i Norge https://sparcup2011.no/de-storste-langrennskonkurransene-i-norge/ Sun, 15 Dec 2013 12:26:18 +0000 https://sparcup2011.no/?p=51 Den Norske skikulturen gjør at det er utrolig mange lokallag med utrolig mange gode langrennsløpere. Ingen land i forhold til innbyggere lager flere verdensmestere enn Norge. Med så mange sterke utøvere, så finnes det mange prestisjefylte konkurranser her til lands.BeitosprintenBeitosprinten er en av de nyere løpene her til lands, og hadde sitt første renn i…

]]>
Den Norske skikulturen gjør at det er utrolig mange lokallag med utrolig mange gode langrennsløpere. Ingen land i forhold til innbyggere lager flere verdensmestere enn Norge. Med så mange sterke utøvere, så finnes det mange prestisjefylte konkurranser her til lands.BeitosprintenBeitosprinten er en av de nyere løpene her til lands, og hadde sitt første renn i 2007.Siden det startet har det dukket opp flere og flere nasjoner, men Norge er hovedsakelig representert. Arrangementet er på Beitostølen, et av Norges vakreste skiannlegg. Og holder hvert år i slutten av November.HolmenkollmarsenHolmenkollmarsen ble kalt Holmenkollen skimarathon i tiden mellom 2005 og 2012, og fikk nytt navn i 2013. Løpet arangeres av den Norske Skiforening, og var tidligere arrangert i sammenheng med Holmenkollen skifestival. Dette er en av de mer tradisjonelle arrangementene i Norge, og har vært en del av Oslo-vinteren siden tidlig 1970 tallet.Birkebeinerrennet.Norges mest tradisjonsrike renn ble for første gang arrangert 1932 for å hedre birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka som hadde med seg tronearving Håkon Håkonsson over fjellet i 1206. Rittet går fra Lillehammer til Rena. Det ble innført egen kvinneklasse for rennet i 1976. Birkebeinerrennet har både arrangement for eliteutøvere og for amatører.Marka RundtMarka rundt er Trondheims eldste og største turrenn. Løypa er 40km og går gjennom de vakreste delene av bymarka Første arrangement i 1946 måtte avlyses på grunn av dårlig vær, men siden den gang så har det vært et årlig arrangement med noen få unntak.

]]>
De beste langrennsløperne i Norge gjennom tidene. https://sparcup2011.no/de-beste-langrennsloperne-i-norge-gjennom-tidene/ Tue, 10 Dec 2013 12:19:23 +0000 https://sparcup2011.no/?p=45 Norge har produsert mange store langrennslegender gjennom tidene. Med hele 115 VM-gull mot andreplassen, Finland med 62, så har Norge plassert seg på toppen av Ski siden første året det ble arrangert offisielt i Chamoni, Frankrike 1925. Her kommer en ganske så begrenset liste over noen av legendene innen norsk langrenn. Mange som har fortjent…

]]>
Norge har produsert mange store langrennslegender gjennom tidene. Med hele 115 VM-gull mot andreplassen, Finland med 62, så har Norge plassert seg på toppen av Ski siden første året det ble arrangert offisielt i Chamoni, Frankrike 1925. Her kommer en ganske så begrenset liste over noen av legendene innen norsk langrenn. Mange som har fortjent en plass i denne lista, men som ikke kom med.

Oddvar Brå

Allerede som junior hevdet Brå seg som en stor skiløper med EM-gull i individuelt og stafettgull med Ivar Formo og Iver Jørpeland i 1970. Fra 1972 var han en del av OL-troppen og kan skryte på seg 3 verdenscup seire pluss flere pallplasseringer i både kombinert, individuelt og stafett.

Bjørn Dæhlie

Legenden Bjørn Dæhlie er kjent for sine store OL-prestasjoner og kan skryte av tittelen verdens mestvinnende vinterolympier fra perioden mellom 1992 og 94. Utover dette har han vunnet VM-gull hele 9 ganger og verdenscupen sammenlagt seks ganger. I ettertid har Bjørn Dæhlie tjent penger på blandt annet eget klesmerke.

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard er født i Lørenskog, og var en stor skiløper på hele 90-tallet og tidlig 2000-tallet. Han bemerkede seg spesielt på 3 mila i vinter OL på Lillehammer da han slo sølvmedaljevinneren Bjørn Dæhllie med hele 47 sekunder. Utover dette så har han vunnet OL-gull fem ganger, seks VM-gull og sju norske mesterskap. Han har kommet tilbake i skisporten de senere år som ekspertkommentator for NRK, så vell som langrennstrener for det norske skiskytterlandslaget.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen er Norges desidert beste langrennløper gjennom tidene. Både i Norge og internasjonalt er det ingen som kan måle seg med hennes prestasjoner. Med hele 12 VM-gullmedaljer, 7 pallplasseringer med 3 gull i OL, og med hele 59 individuelle seire i verdenscupen er hun den langrennløperen i verden som har vunnet flest verdenscupen individuelt.

]]>
Langrenn gjennom tidene i Norge https://sparcup2011.no/ Tue, 10 Dec 2013 12:15:46 +0000 https://sparcup2011.no/?page_id=7 Nordmenn og ski går like hånd i hånd som pasta og Italienere. Alle kjenner til historien om de legendariske birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka som fraktet den 2 år gamle tronearvingen Håkon Håkonsson på ski gjennom Gudbrandsdalen til Nidaros 1206. For de med interesse for Norrøn mytologi så kan man lese mer om skigudene…

]]>
Nordmenn og ski går like hånd i hånd som pasta og Italienere. Alle kjenner til historien om de legendariske birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka som fraktet den 2 år gamle tronearvingen Håkon Håkonsson på ski gjennom Gudbrandsdalen til Nidaros 1206. For de med interesse for Norrøn mytologi så kan man lese mer om skigudene Ull, og kona hans Skade. Ull var sønn av Siv og fostersønnen til tordenguden Tor. Ull var også skimaskott under Ski-VM i Oslo. Frem til midten av 1800-tallet var ski en av de viktigste fremkomstmidlene for Nordmenn på vinteren og ble aktivt brukt av både bønder og militærmenn i tjeneste.Fra midten av 1800 tallet går det et skille i norsk skihistorie. På grunn av industriell og teknologisk vekst så hadde Ola og Kari mer fritid. Nasjonalromantikken blomstret til på 1840-tallet, vi fikk et nytt syn på naturen og utmark ble brukt til friluftsliv og rekreasjon. Mot slutten av 1800 tallet begynte det å dukke opp skilag, skihytter og skikonkurranser sammen med åpning av Holmenkollbanens åpning i 1898.Bergenbanen åpnet tidlig 1900, og dette gjorde at flere Østlendinger fikk mulighet til å komme seg kjapt til fjellet, og skituren til fjells ble veldig populært. Den norske turistforening ble stiftet og i 1909 åpnet de sin første hytte. I ettertid ble mange flere bygget, og i dag er det mulig å gå fra hytte til hytte både sommer og vinter.Nå til dags er det skiløyper i alle Norges kommuner, og disse står oppmerket ute i marka, samt man kan finne kart på kommunenes nettside om ønskelig.Prestige og mestereNorgesmesterskapet i ski er arrangert årlig og kårer Norges beste skiløpere i vinteridrettene langrenn, hopp og kombinert. Disse klassene blir også kaldt de nordiske vintergrenene. Det første arrangementet var allerede i 1909, men da under navnet Hovedlandsrennet. I senere tid har norgesmesterskapet blitt delt opp i flere arrangementer tilpasset internasjonale mesterskap og verdenscupen.Hovedlandsrennet ble arrangert mellom 1909 og 1937, og besto av 30km langrenn og kombinert renn. Kombinert vil si at man både hopper på ski samt går langrenn. Den som gjør det best kombinert vil vinne rennet. Mesterskapskonkurransen for aldersklassene 14 og 15 år blir nå kalt Hovedlandsrennet både for nordiske og alpine skigrener, samt skiskyting.

]]>