De beste langrennsløperne i Norge gjennom tidene.

Norge har produsert mange store langrennslegender gjennom tidene. Med hele 115 VM-gull mot andreplassen, Finland med 62, så har Norge plassert seg på toppen av Ski siden første året det ble arrangert offisielt i Chamoni, Frankrike 1925. Her kommer en ganske så begrenset liste over noen av legendene innen norsk langrenn. Mange som har fortjent en plass i denne lista, men som ikke kom med.

Oddvar Brå

Allerede som junior hevdet Brå seg som en stor skiløper med EM-gull i individuelt og stafettgull med Ivar Formo og Iver Jørpeland i 1970. Fra 1972 var han en del av OL-troppen og kan skryte på seg 3 verdenscup seire pluss flere pallplasseringer i både kombinert, individuelt og stafett.

Bjørn Dæhlie

Legenden Bjørn Dæhlie er kjent for sine store OL-prestasjoner og kan skryte av tittelen verdens mestvinnende vinterolympier fra perioden mellom 1992 og 94. Utover dette har han vunnet VM-gull hele 9 ganger og verdenscupen sammenlagt seks ganger. I ettertid har Bjørn Dæhlie tjent penger på blandt annet eget klesmerke.

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard er født i Lørenskog, og var en stor skiløper på hele 90-tallet og tidlig 2000-tallet. Han bemerkede seg spesielt på 3 mila i vinter OL på Lillehammer da han slo sølvmedaljevinneren Bjørn Dæhllie med hele 47 sekunder. Utover dette så har han vunnet OL-gull fem ganger, seks VM-gull og sju norske mesterskap. Han har kommet tilbake i skisporten de senere år som ekspertkommentator for NRK, så vell som langrennstrener for det norske skiskytterlandslaget.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen er Norges desidert beste langrennløper gjennom tidene. Både i Norge og internasjonalt er det ingen som kan måle seg med hennes prestasjoner. Med hele 12 VM-gullmedaljer, 7 pallplasseringer med 3 gull i OL, og med hele 59 individuelle seire i verdenscupen er hun den langrennløperen i verden som har vunnet flest verdenscupen individuelt.